21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αποχαιρετισμός στα όπλα (vids)

Ο Άρης των χιλίων προβλημάτων, που δεν είχε στη σύνθεσή του ούτε τον Μιχάλη Τσαϊρέλη (τραυματίστηκε στην προθέρμανση) πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στην Αβελίνο, αλλά δεν άντεξε. Η ιταλική ομάδα είχε περισσότερες λύσεις, έβαλε και τα τρίποντα όταν έπρεπε και νίκησε με 79-66, υποχρεώνοντας τον Άρη να αποχαιρετήσει οριστικά το Basketball Champions League μία αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο τελευταίος αγώνας του με την Οστάνδη στο Αλεξάνδρειο έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα γι' αυτόν.

Μποχωρίδης και Μπελ μπήκαν ζεστοί για τον Άρη και με τα μακρινά σουτ τους του επέτρεψαν να διατηρεί την επαφή με το σκορ στα πρώτα λεπτά, την ώρα που από πλευράς Αβελίνο εξίσου ζεστός ήταν ο Ντ' Έρκολε και κρατούσε την ισορροπία. Όταν όμως μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο Μάρας άρχισε να σκοράρει κατά βούληση, κυρίως με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, ο Άρης πήρε ένα προβάδισμα 6 πόντων (25-19) στο 9', καθώς παράλληλα έπαιζε αποτελεσματική άμυνα απέναντι σε έναν αντίπαλο, που δεν είχε ιδέες στο παιχνίδι του.

Όταν όμως ο Στέφανο Σακριπάντι έβαλε στο παιχνίδι τον ψηλό και αθλητικό Ν'Ντιαγέ αντί του βαρύ κι ασήκωτου Φεζένκο, το σκηνικό άλλαξε. O Σενεγαλέζος σέντερ με τα μακριά του χέρια και το μεγάλο άλμα του έπαιξε με επιτυχία το ρόλο του... σκιάχτρου στη ρακέτα της Αβελίνο "τιμωρώντας" κάθε παίκτη του Άρη, που επιχειρούσε να διεισδύσει σε αυτήν. Παράλληλα αποδείχθηκε αποτελεσματικός και στην επίθεση, με αποτέλεσμα για 5 λεπτά ο Άρης να μείνει χωρίς πόντο και η ιταλική ομάδα να βρει την ευκαιρία να ξεφύγει. Στο 14' το σκορ ήταν 31-25 με ένα σερί 12-0 και παρόλο που ο Άρης προσπάθησε να διατηρήσει την επαφή του με το σκορ παίζοντας με "τεσσάρι" τον Μούρτο(!) κι βγάζοντας ορισμένες καλές άμυνες, εντούτοις δεν τα κατάφερε για πολύ. Η Αβελίνο με τον Ν'Ντιαγέ να κυριαρχεί και με τους Ριτς, Λέουνεν να βοηθούν ξέφυγε στο 18' με 41-29 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 43-33 απέναντι σε έναν Άρη, που προσπαθούσε να φανεί απειλητικός μόνο με το περιφερειακό του σουτ, το οποίο όμως δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχο.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την Αβελίνο να διατηρεί τον έλεγχο και το προβάδισμά της σε διψήφια τιμή, καθώς στην επίθεση ο Ουέλς και ο Ριτς έδιναν κάποιες λύσεις, ενώ στην άμυνα είχε αναγκάσει τους παίκτες του Άρη να σουτάρουν από την περιφέρεια χωρίς καλά ποσοστά. Μετά τα μισά του δεκαλέπτου όμως ο Άρης βελτίωσε την άμυνά του, ο Προύιτ με την είσοδό του για πρώτη φορά στο παιχνίδι έδωσε επιθετικές λύσεις, ενώ και ο Ντουβιέ παίζοντας απέναντι στον βαρύ Φεζένκο βοήθησε κι αυτός πολύ. Με δικό του τρίποντο η ελληνική ομάδα μείωσε 55-50 στο 28', όμως μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Σακριπάντι, επανήλθε στην πεντάδα της Αβελίνο ο Ν'Ντιαγέ και η τάξη αποκαταστάθηκε. Ο Άρης έχασε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις, ο Φιτιπάλντο έβαλε ένα τρίποντο κι ο Ριτς άλλους πέντε πόντους και η διαφορά υπέρ της Αβελίνο ανέβηκε ξανά στους 13 (63-50) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο ο Άρης βρήκε κάποια μεγάλα τρίποντα από τους Μποχωρίδη και Προύιτ, ο Ντουβιέ συνέχισε να παίζει καλά κι έτσι κατάφερε και πάλι να μειώσει στους 5 πόντους (65-60) στο 33'. Όμως ο Ν'Ντιαγέ εξακολουθούσε να είναι πρόβλημα και τα τρίποντα η διέξοδος για την Αβελίνο. Με δύο συνεχόμενα από τον Φιλόι και τον Ντ' Έρκολε οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι με 11 πόντους στο 35' (71-60) κι όταν ο Άρης προσπάθησε να πλησιάσει ξανά, δύο ακόμα τρίποντα από τους Ριτς και Φιλόι έκαναν το σκορ 77-66 στο 37' και έγειραν την πλάστιγγα οριστικά υπέρ της ιταλικής ομάδας. Ο Άρης δεν είχε τη δύναμη να επιστρέψει ξανά, υπέκυψε και αποχαιρετά το BCL.

ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ: Ο Χαμαντί Ν'Ντιαγέ δέσποσε μέσα στις δύο ρακέτες (11π., 11ρ. 4κοψ.) και ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η παρουσία του στην άμυνα ανάγκασε τον Άρη να σουτάρει από την περιφέρεια χωρίς πολύ καλά ποσοστά και καθώς ήταν αποτελεσματικός και στην επίθεση, επέτρεψε στην Αβελίνο να πάρει μια καλή διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και να τη διατηρήσει με τα τρίποντά της στο δεύτερο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Αβελίνο είχε ένα συμπαθητικό ποσοστό 46% στα σουτ εντός παιδιάς, αλλά ταυτόχρονα κέρδισε και 14 επιθετικά ριμπάουντ, που της επέτρεψαν να διορθώνει τις αστοχίες της και εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την επικράτησή της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ