22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποχαιρέτησε με νίκη και θερμό χειροκρότημα (pics)

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την απογοήτευση και το γεγονός ότι είχε να κάνει με ένα παιχνίδι, το οποίο όμως είχε διαμορφωθεί δεν του έδινε τίποτα ουσιαστικό και αποχαιρέτησε για φέτος την Ευρωλίγκα με μια νίκη επί της Νταρουσάφακα με 99-74 στο ΣΕΦ για την 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης. Οι "ερυθρόλευκοι" στρέφουν ήδη το βλέμμα στο αύριο και στις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν.

Σε μια ατμόσφαιρα υποτονική και περίεργη με τις φωνές των ελάχιστων φίλων της τούρκικης ομάδας να ακούγονται περισσότερο συχνά πυκνά, η Νταρουσάφακα κατάφερε σε πολλές περιπτώσεις να κάνει το παιχνίδι της, να πάρει δεύτερες επιθέσεις και να φτάσει στο 8-13 (4’20’’).

Στη συνέχεια απάντησε και στο 8-0 του Ολυμπιακού (16-13, 16’15’’) φτάνοντας με το επιμέρους 10-1 στο 17-23 (9’) και στο 19-28 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.  Χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο τέλος της δεύτερης περιόδου για να βρεθεί ξανά στη θέση του οδηγού (45-44) με μια προσπάθεια διαρκείας και τη διαφορά να μειώνεται σταθερά, βήμα – βήμα.

O Ολυμπιακός κατάφερε να βρει ρυθμό στο δεύτερο μισό και με τον Κώστα Παπανικολάου να φτάσει ως το +10 (59-49, 23'). Δύο τρίποντα από τον ίδιο και τον Γκος οδήγησαν στο +13 (66-53, 27') με την απόσταση να μεγαλώνει και να φτάνει στο +29 (94-65, 35'). Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε χρόνο στον Δημήτρη Αγραβάνη και λίγο αργότερα στον Αλεξέι Ποκουσέφσκι με την αυλαία να πέφτει με το τελικό 99-74 και την ομάδα να δέχεται στο φινάλε το θερμό χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στο ΣΕΦ, παρά την δεδομένη απογοήτευση.

ΑΡΓΗΣΕ, ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ: Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού στον αγώνα στο 22' του αγώνα. Στο πρώτο μισό οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 0/4.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: Ήταν για μια ακόμη φορά η κολώνα του Ολυμπιακού. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο κορυφαίος των "ερυθρόλευκων" και χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο, ενώ αποθεώθηκε όταν κάθισε για τελευταία φορά στην αναμέτρηση στον πάγκο, δίνοντας τη θέση του στον Αγραβάνη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Παρά την δεδομένη απογοήτευση, η ίδια η απόδοση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε τα πρώτα χειροκροτήματα και στο φινάλε του αγώνα όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο χειροκρότησαν με τους παίκτες να ανταποδίδουν.

Διαιτητές: Γιαβόρ, Περούγκα, Χάλικο

Δεκάλεπτα: 20-28, 45-44, 75-56, 99-74

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ