17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απίστευτη καταγγελία για στημένα στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ

Μια ιστορία απίστευτη για στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα δημοσιεύει το σάιτ HoopsHype και υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλεξ Κένεντι. Μια καταγγελία που σίγουρα απαιτεί άμεσα να ερευνήσουν τόσο ο ΕΣΑΚΕ, όσο και οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ριχτεί φως στην υπόθεση αυτή και να δοθούν απαντήσεις.

Ο παίκτης του οποίου οι δηλώσεις φιλοξενούνται στο θέμα αναφέρονται σε πρόεδρο ομάδας, που ζήτησε να ηττηθεί η ομάδα του με διαφορά μεγαλύτερη των οχτώ πόντων. Δίετε τι αναφέρει: «Αγωνίζομαι στην Ελλάδα. Ήμουν στην ομάδα τρεις μήνες και δεν είχα πάρει ούτε ένα μισθό. Παίζαμε με μία ομάδα από τις μεγάλες του ελληνικού πρωταθλήματος και το μπάτζετ μας σε σχέση με το δικό της ήταν πολύ μικρό, ενώ η ποιότητα του ρόστερ τους πολύ καλύτερη. Προσπαθούσαμε, δίναμε τον καλύτερο εαυτό μας και στο ημίχρονο ήμασταν μόλις πέντε πίσω στο σκορ. Τότε η κατάσταση άρχισε να γίνεται περίεργη. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας εισέβαλλε στα αποδυτήρια εκνευρισμένος και άρχισε να φωνάζει: «Τι κάνετε; Πρέπει να χάσετε με οχτώ πόντους τουλάχιστον. Χάνω χρήματα». Έχω μάθει να παλεύω κι ένιωσα μπερδεμένος. Δεν μπορώ να σκέφτομαι έτσι. Παίζω για να νικάω. Τότε μας είπε: «Θα πάρετε τα χρήματά σας έτσι. Θα χάσετε με αυτή τη διαφορά, αλλιώς δεν θα πληρωθείτε». Μπορώ να φανταστώ το παρασκήνιο, τη διαφθορά. Δεν ήταν κάτι που μου έκανε εντύπωση. Δεν πήρα τα χρήματά μου, απείλησα να «σπάσω» το συμβόλαιό μου και δεν με πλήρωναν, μέχρι που σταμάτησα να κάνω προπονήσεις και είπα πως θα υπογράψω με ομάδα άλλης χώρας. Τότε μου έδωσαν έναν από τους τρεις μισθούς που μου χρωστάνε και περιμένω ακόμη τους άλλους δύο και τώρα που μιλάμε. Είναι αληθινή ιστορία και κάτι τέτοια συμβαίνουν συχνά στην Ευρώπη».

Άλλοι παίκτες που κλήθηκαν να μιλήσουν για τα περίεργα που έχουν αντιμετωπίσει μίλησαν περισσότερο για τα επεισόδια ή για το... κάπνισμα. Όπως ο Μορίς Έβανς, ο οποίος έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Μπενετόν Τρεβίζο. Ο Έβανς χωρίς να διευκρινίζει αν το περιστατικό αφορά τη μία ή την άλλη ομάδα αναφέρει πως ερχόμενος από την Μινεζότα του Κέβιν Γκαρνέτ, του φαινόταν αδιανόητο πως «η μισή ομάδα άρχισε να καπνίζει μετά από μια προπόνηση».

Άλλος Αμερικάνος παίκτης αναφέρεται σε επεισόδια μεταξύ «δύο μεγάλων αντιπάλων» στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Χάναμε 4-5 πόντους με δύο λεπτά να απομένουν, αλλά μετά από ένα σφύριγμα άρχισαν να πετάνε από την εξέδρα πορτοκάλια, χαρτιά, κορδέλες, ότι κρατούσαν. Το παιχνίδι διακόπηκε, το γήπεδο άδειασε και επιστρέψαμε για τα δύο τελευταία λεπτά με τον μεγάλο αντίπαλό μας να παίρνει τη  νίκη. Και πάλι όσοι είχαν μείνει μέσα άρχισαν να πετούν αντικείμενα και χρειάστηκε να φύγουν τρέχοντας προς την φυσούνα για να γλιτώσουν. Και κανείς δεν προσπάθησε να το σταματήσει: Ούτε οι διαιτητές, ούτε οι λίγοι αστυνομικοί που υπήρχαν. Στις ΗΠΑ θα τους είχαν συλλάβει αμέσως. Όλοι φέρονταν λες και ήταν κάτι φυσιολογικό, γιατί έτσι συμβαίνει σε όλα τα ντέρμπι»

Άλλος Αμερικανός δήλωσε πως είχε εντυπωσιαστεί από το σύννεφο καπνού που υπάρχει στα περισσότερα γήπεδα, «αφού οι φίλαθλοι καπνίζουν ή ανάβουν καπνογόνα και δεν μπορείς καν να δεις καθαρά».

Διαβάστε το κείμενο του HoopsHype εδώ:  http://hoopshype.com/2018/03/15/overseas-stars-share-crazy-stories-from-firecracker-tossing-to-corrupt-doctors-to-emergency-steel-rooms/

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ