22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανησυχία για επιστροφή στην αβεβαιότητα

Στον επαγγελματικό αθλητισμό το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, επομένως από τη στιγμή που ο Πανιώνιος κατάφερε να μείνει στην Α1, έχει πετύχει το στόχο του. Το πώς μικρή σημασία έχει πια και μόνο για τα ωραία δημοσιογραφικά θέματα και αφιερώματα του μέλλοντος. Παρ' όλα αυτά, η φετινή σεζόν ήταν γεμάτη επεισόδια και ανατροπές, άνοιξε πληγές που χρειάζονται χρόνο και τρόπο για να επουλωθούν και από το βαθμό επούλωσής τους εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον του Πανιωνίου.

Η διοίκηση του Σταύρου Αλευρογιάννη πιστώνεται αναμφίβολα την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, τη συνέπεια στις οικονομικές υποχρεώσεις της και το γεγονός ότι όταν χρειάστηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να διορθώσει λάθη που έγιναν στο αγωνιστικό σχεδιασμό στην αρχή της σεζόν, το έκανε δίχως να διστάσει.

Από την άλλη, όμως, το τελευταίο 20ήμερο άρχισε να ρίχνει απανωτές... κλωτσιές στην καρδάρα με το γάλα. εμφανίζοντας μια εντελώς ανεξήγητη και αυτοκαταστροφική τάση να το χύσει. Μόλις τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου και με την ομάδα στην κόψη του ξυραφιού, αποφάσισε να διώξει τον προπονητή που είχε καταφέρει να τη συμμαζέψει και να τη φέρει μιαν ανάσα από την παραμονή, τον Βαγγέλη Ζιάγκο, για χάρη ενός παίκτη. Του Βαγγέλη Σακελλαρίου, ο οποίος εκτιμούσε πως δεν έπαιζε όσο και όπως θα ήθελε!

Θέλοντας να διορθώσει αυτό το λάθος, έκανε ένα ακόμα μεγαλύτερο, όπως αποδείχθηκε. Με την απόφαση να προσλάβει τον Στιβ Γιατζόγλου, ο οποίος με τις εκπεφρασμένες ακροδεξιές απόψεις θα έμοιαζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα μέσα σε ένα σωματείο με προσφυγικές καταβολές, κατάφερε να έρθει σε οριστική ρήξη και με τον μεγάλο πυρήνα του κόσμου και να τους βάλει απέναντί του. Η πρόσληψη Γιατζόγλου ματαιώθηκε από τις αντιδράσεις, αλλά οι πληγές που άνοιξε δεν έκλεισαν.

Αντιθέτως βάθυναν με τον παρ' ολίγον υποβιβασμό και όσα "γαλλικά" άρχισαν από κάποια στιγμή και μετά να εκτοξεύουν οι οπαδοί κατά του Αλευρογιάννη και των συνεργατών του δημοσίως, θεωρώντας πως η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Όταν τελικά αναστράφηκε, παρά τις προβλέψεις, ο μεγαλομέτοχος απάντησε, δίνοντας την εντύπωση πως η κόντρα καλά κρατεί.

Ανάμικτα συναισθήματα

Παρά τα όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, η καρδάρα με το γάλα δεν χύθηκε. Ίσως επειδή έβαλε το χέρι του ο... Άγιος Ανδρέας, όπως είπε σε δήλωσή του ο Χρήστος Χριστοδούλου. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: "τι μέλλει γενέσθαι". Στέλεχος της ΚΑΕ, με τον οποίον επικοινώνησε το basketa.gr, περιέγραψε ως εξής το κλίμα που επικρατεί σήμερα στον Πανιώνιο: "Χαρά και ανακούφιση για την παραμονή, ανησυχία μήπως επιστρέψει η περσινή αβεβαιότητα".

Θυμίζουμε ότι πέρυσι, αμέσως μετά την επιστροφή από την Α2, πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι χωρίς να γίνει τίποτα, δεν υπήρχε κανείς που να μπορούσε να τραβήξει το κάρο και στο παρά... ένα, λίγο πριν τη διάλυση βρέθηκε η λύση Αλευρογιάννη και η ομάδα κατάφερε να κατέβει στο πρωτάθλημα.

Πώς είναι δυνατό να επιστρέψει ο Πανιώνιος σε αυτή την κατάσταση; Αν ο Σταύρος Αλευρογιάννης αποχωρήσει από την ΚΑΕ.

Αυτή την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο ούτε μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το τι τελικά θα κάνει ο μεγαλομέτοχος. Και μέχρι την Πέμπτη μάλλον δεν θα έχουμε απάντηση. Όμως την Πέμπτη 17/5 ο Σταύρος Αλευρογιάννης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου κι εκεί θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του την ΚΑΕ παραμένουν μοιρασμένες. Διότι μπορεί η ομάδα να σώθηκε, αλλά οι πληγές που άνοιξαν στη διάρκεια της σεζόν δεν έχουν κλείσει.

Κι αν τελικά αποχωρήσει ο Αλευρογιάννης, δεν φαίνεται να υπάρχει ορατό στον ορίζοντα κάποιο άλλο σχήμα διαδοχής του. Ο Πανιώνιος λογικά θα περάσει ένα ακόμα βασανιστικό καλοκαίρι με αβέβαιη κατάληξη...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ