21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδριανός Περδικάρης στο Basketa: «Ήθελα να δικαιώσω την ΚΑΠ για την εμπιστοσύνη»

Η ΚΑΠ κατάφερε με «ντεμαράζ» στο δεύτερο γύρο της Γ' Εθνικής να σωθεί και ένας από τους ανθρώπους που άλλαξαν την τύχη της με την έλευσή στα μέσα της χρονιάς, ο Ανδριανός Περδικάρης, μίλησε στο Basketa.gr για την φετινή του περιπέτεια περνώντας... Οδύσσεια σε τρεις ομάδες, το ρόλο πρωταγωνιστή που του δόθηκε κατευθείαν στην Αγία Παρασκευή και την αλλαγή ρότας, για την επίτευξη της παραμονής.

Η κατάσταση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για την ΚΑΠ όσο προχωρούσε η σεζόν στη Γ' Εθνική και τον 1ο όμιλο, με τις αλλαγές να είναι ραγδαίες μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου. Στις 17 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του Περικλή Ταυρόπουλου από τον Παναγιώτη Κακαλιά και τα ακόμη καλύτερα νέα θα έρχονταν από το ΑΣΕΑΔ, δύο μέρες αργότερα. Τότε, το συμβούλιο αποφάσισε τη δικαίωση τεσσάρων αθλητών, που ήταν δεσμευμένοι με τον Πανελλήνιο, ο οποίος τελικά... δεν είχε αγωνιστεί στη Β' Εθνική, μεταξύ των οποίων κι ένας που είχε συμφωνήσει μαζί της.

Ο λόγος γίνεται για τον Ανδριανό Περδικάρη, που γρήγορα θα γινόταν «βαρόμετρο» και θα γινόταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές, για να αλλάξει πρόσωπο η ομάδα του. Στους επόμενους 14 αγώνες, συγκεκριμένα, μέτρησε οκτώ νίκες και με ρεκόρ 12-14, κατάφερε να ανανεώσει το ραντεβού της για τη Γ' Εθνική, εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με τον άλλοτε «άσο» του Ιωνικού, του Δούκα και του Ηλυσιακού, που μέσα στο καλοκαίρι είχε δει και τη συνεργασία του με την Ακράτα να ολοκληρώνεται, να συμβάλλει τα μέγιστα με μέσο όρο 16.2 πόντων ανά αγώνα.

Ο 26χρονος σέντερ μίλησε στο Basketa.gr για τις ουκ ολίγες δυσκολίες που πέρασε αυτή την χρονιά, απολαμβάνοντας όμως στο τέλος τη γαλήνη που φέρνει η επιτυχία. Αναφέρεται στους παράγοντες που χάρισαν τη σωτηρία στην Αγία Παρασκευή, αναλύει το τι του έμαθε η ξεχωριστή εμπειρία που έζησε, ενώ δε θέλησε να βιαστεί να δώσει απαντήσεις, σχετικά με το μέλλον του.

Ανδριανέ, η ΚΑΠ δεν είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά στο 2018 άλλαξε ρότα. Τι θεωρείς πως άλλαξε, εκτός από την έλευση του νέου κόουτς και τη δική σου;

Ενα κομμάτι, που μπορει να βοηθήσει μια ομάδα, η οποία ίσως δεν αποδίδει στα αναμενόμενα στάνταρ, πέραν αυτών που ανέφερες, είναι και η διακοπή του πρωταθλήματος, που υπάρχει μεσα στην περίοδο των γιορτών. Ορισμένες φορές, αυτό το διάστημα μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για μια ομαδα που φέρνει καλά αποτελέσματα και εχει βρει ρυθμό, ενώ μπορεί να αποβεί προς όφελος μιας άλλης, που εχει κάποια άτυχη αποτελέσματα. Μέσω της προπόνησης, καταφέραμε να βρούμε τη χημεία μας και να είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε σε νίκες με την έναρξη των υποχρεώσεών μας στο 2018.

Ποιο ήταν το κλίμα, τότε, στις τάξεις της ομάδας, και ποιος ήταν για σένα ο σημαντικότερος παράγοντας για να αλλάξει και να έρθουν οι νίκες;

Δεν μπορώ να πω, ότι συνάντησα ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα ερχόμενος στην ομάδα, παρά μόνο κάποια φυσιολογική απογοήτευση για τα έως τότε αποτελέσματα, δείγμα του ότι ολοι επιθυμούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση των αρκετών ηττών, που είχαν φέρει το σύλλογο σε δυσμενή θέση. Ειναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε το σημαντικότερο παράγοντα, ωστόσο νομίζω πως η προπονηση και η αυτοπεποίθηση, που χτίστηκε μεσω των πρώτων νικηφόρων παιχνιδιών, συνέβαλαν τα μέγιστα για τη συνέχεια.

Πέρασες μία δύσκολη χρονιά, με τρεις μεταγραφές και ταλαιπωρία τη μισή σεζόν, μέχρι να αποφασίσει το ΑΣΕΑΔ. Τι ήταν αυτό που σου έμαθε αυτή η παράξενη εμπειρία;

Αναμφίβολα, κάθε εμπειρία ειναι σημαντική για την πορεία σου ως αθλητής και ως άνθρωπος. Δεν κοιτάζω πίσω, είμαι ικανοποιημένος που η αποφαση του ΑΣΕΑΔ ηταν θετική, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να αγωνιστώ σε ομάδα της επιλογής μου.

Θα μπορούσες να μας πεις τι συνέβη στην ιστορία με τον Πανελλήνιο;

Δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες για την υπόθεση. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι πως ήταν μια απολύτως δίκαιη απόφαση του ΑΣΕΑΔ για εμάς τους παίκτες, καθώς ειχαμε υπογεγραμμένα συμφωνητικά με την ομαδα και προπονούμασταν με το σύλλογο για πολύ μεγάλο διάστημα, από την αρχή της προετοιμασίας.

Πώς είναι να έρχεσαι στα μέσα της χρονιάς σε ένα σύλλογο, μετά από τέτοια περιπέτεια, και να πρέπει να βοηθήσεις άμεσα, ως ένας από τους πρωταγωνιστές μάλιστα, για να πετύχει το στόχο του;

Δεν το αντιμετώπισα κατά αυτό τον τρόπο. Σαφώς, όμως, ήθελα να δικαιώσω όσους με επέλεξαν. Εχω υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό μου και αισθανόμουν σίγουρος πως η ομάδα θα απέδιδε καλύτερα στο δεύτερο γύρο.

Μετά από εμπειρία σε Α2 και Β’ Εθνική, τι διαφορά υπήρχε για σένα στην εμπειρία της Γ' Εθνικής;

Οσο κλισέ και αν ακούγεται, συμφωνώ με όσους λενε πως το μπάσκετ είναι ίδιο παντού. Παρά τον ισχυρισμό αυτόν, όμως, κάθε πρωτάθλημα έχει τις ιδιομορφίες του και όλες οι κατηγορίες, που μόλις ανέφερες, είναι άκρως ανταγωνιστικές.

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου στο εγγύς μέλλον και, κυρίως, ποιος είναι ο άμεσος σκοπός σου, μετά από ένα εν τέλει θετικό φινάλε στη σεζόν σου;

Προσωπικά, δεν έχω προσδιορίσει κάτι συγκεκριμένο για το μέλλον στο μυαλό μου. Είμαι ικανοποιημένος, που συνέβαλα μέχρις ενός βαθμού, μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες και τους προπονητές, στο να διατηρηθεί η Αγία Παρασκευή στις εθνικές κατηγορίες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ