15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ για φίλημα!

Η ΑΕΚ ήταν απολαυστική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και νίκησε την Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ με 93-86, έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο πόντων, με πρώτο και καλύτερο τον Ράταν Μέις, και μεγάλη διάθεση, που ενθουσίασε τους περίπου 4.000 φίλους της, που βρέθηκαν στις κερκίδες. Ο Νίκος Ζήσης δεν ήρθε στην Αθήνα και έλειψε από την Μπάμπεργκ, αλλά αυτό ήταν καλό για την ΑΕΚ...

Με αφετηρία την άμυνα η ΑΕΚ άρχισε από νωρίς να χτίζει μια διαφορά υπέρ της. Στο 5' το σκορ ήταν 13-8, στο 8' 19-11 και στο 12' 30-19, με την Ένωση να κάνει δύο βασικά πράγματα: πίεση στην άμυνα και τρέξιμο στον αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα και δευτερεύοντα.

"Κλειδί" ήταν ο Χάουαρντ Σαντ Ρος, που "βίδωσε" τον Ράις και με τα κλεψίματά του αποτέλεσε την αφετηρία για αιφνιδιασμούς. Από εκεί και πέρα ο Ράταν Μέις διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι σκοράροντας κιόλας, ο Σάκοτα, που έπαιξε τελικά, παρά το πρόβλημα τραυματισμού του, βοήθησε στα ριμπάουντ, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και πάλι μέσα στα καλάθια ο Ρόμπερσον, ο οποίος μάλιστα τη στιγμή που έγινε αλλαγή για να πάρει ανάσες καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Η ΑΕΚ ήταν γενικά πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο και υπήρξαν στιγμές που θα έλεγε κανείς ότι ενθουσίασε κιόλας με την απόδοσή της. Η άμυνα συνέχιζε να είναι η αφετηρία για οτιδήποτε καλό, καθώς ο Ξανθόπουλος συνέχισε την πολύ καλή δουλειά πάνω στον Ράις και ο Λαρεντζάκης να αναπληρώνει επίσης επάξια τον Ράταν Μέις στη δημιουργία. Μόνο κάποιες εκλάμψεις επέτρεπαν στην Μπάμπεργκ να διατηρεί μια σχετική επαφή με το σκορ.

Στο 16' η Ένωση προηγήθηκε με 38-23 και το ημίχρονο έληξε με 44-34, με την ΑΕΚ να δείχνει εικόνα κυρίαρχης ομάδας στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο και στην τρίτη περίοδο, καθώς ο Σαντ Ρος δεν άφηνε τον Ράις να πάρει ανάσα, ωστόσο προέκυψε άλλο πρόβλημα για την άμυνά της. Ο Κουλμπόκα αποφάσισε να δικαιολογήσει τα καλά λόγια που ακούγονται γι' αυτόν, άρχισε να σκοράρει κατά βούληση και σχεδόν μόνος του κράτησε την Μπάμπεργκ μέσα στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ξεφύγει, όταν με ένα δίλεπτο ξέσπασμα που είχε πρωταγωνιστές τους Ράταν Μέις και Γκρίφιν έκανε το 57-45 στο 26', ωστόσο η Μπάμπεργκ πλησίασε ξανά (62-45) εκμεταλλευόμενη τον γρήγορο ρυθμό του αγώνα και τις πολλές επιθέσεις, που γίνονταν εκατέρωθεν.

Τα προβλήματα στην άμυνα συνέχιζαν να υπάρχουν και στην αρχή της τελευταίας περιόδου, κυρίως μέσα στη ρακέτα, όπου ο Αλεξάντερ βρήκε χώρο να δράσει, όμως το σημαντικό για την ΑΕΚ ήταν πως ο Ράις ουσιαστικά είχε απενεργοποιηθεί και ο Ράταν Μέις από την άλλη έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην άμυνα της Μπάμπεργκ. Βοήθησε κι ο Ματσιούλις κάποια στιγμή με πέντε συνεχόμενους πόντους και όταν άρχισαν και πάλι τα κλεψίματα και τα καρφώματα, η ΑΕΚ ξέφυγε. 

Στο 35' προηγήθηκε ξανά με 12 (84-72) χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Λαρεντζάκη, που έδωσε κι αυτός πολλά σε αυτό το διάστημα κι από εκεί και πέρα ήταν θέμα σωστής διαχείρισης, η οποία έγινε. Η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε ξανά και έφτασε στη νίκη, που τόσο ήθελε.

Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ: Πολλοί από την ΑΕΚ δικαιούνται τον τίτλο του διακριθέντα και η αλήθεια είναι ότι ο Ράταν Μέις με τους 24 πόντους και τις 6 ασίστ του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο MVP. Αλλά εμείς επιλέγουμε τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, επειδή έβγαλε εκτός αγώνα τον Ταϊρίς Ράις. Μπορεί να είχε 6 πόντους και 7 ασίστ ο Αμερικανός, όμως η επίδρασή του στο παιχνίδι της Μπαμπεργκ ήταν πολύ μικρή και στην τελευταία περίοδο μάλιστα έμεινε εκτός αγώνα. Κι αυτό οφείλεται στη καταπληκτική άμυνα του Σαντ Ρος πάνω του, που δεν τον άφησε να πάρει ανάσα. Ο Ράις δεν μπόρεσε να περάσει ούτε μια φορά τον Κουβανό και θα τον βλέπει στους εφιάλτες του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: η ΑΕΚ έκανε 13 κλεψίματα, τα περισσότερα εκ των οποίων κατέληξαν σε καρφώματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ