22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αδικώντας τον εαυτό τους…

Ορισμένα ριμπάουντ να είχαν πάρει οι ψηλοί του Παναθηναϊκού, το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα θα ήταν εντελώς διαφορετικό...

Η τραγική εικόνα στον τομέα των ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο οδήγησε τον Ρικ Πιτίνο στη δήλωση που έκανε στο ημίχρονο: «Αν δεν ξεκινήσουμε να παίρνουμε ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, θα... βγάλουμε φουσκάλες στις πλάτες μας με την προπόνηση στα block out τις επόμενες μέρες»,

Αυτά τα λόγια εξηγούν τη βασική αιτία της ήττας των πρωταθλητών Ελλάδας από ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Η μεγάλη διαφορά στα «σκουπίδια» που για μία ακόμα φορά αποτέλεσαν τη βασική αδυναμία μίας ομάδας που αποδεικνύει ότι το επιθετικό της ταλέντο της επιτρέπει να σκοράρει περισσότερους από 80 πόντους σε οποιαδήποτε έδρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η κορυφαία επίθεση της διοργάνωσης.

Όπως και να' χει τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στα ριμπάουντ. Διότι ο Μάλκολμ Ντιλέινι μπορεί να έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ωστόσο είναι αθλητής ο οποίος έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν τι μπορεί να κάνει αν αισθανθεί άνετα. Ακόμα και η κάκιστη αμυντική συμπεριφορά του πρώτου μέρους σε Μίροτιτς και Ντέιβις βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα και «κρύφτηκε» το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Συνολικά η εμφάνιση του Παναθηναϊκού δεν ήταν σε καμία περίπτωση κακή. Σκόραρε 86 πόντους έχοντας μόλις 7/23 τρίποντα, με τους Τόμας και Παπαπέτρου να σουτάρουν συνολικά 1/11! Ωστόσο όπως έχουμε γράψει και σε αυτήν εδώ τη γωνία πάρα πολλές φορές, μία καλή άμυνα ολοκληρώνεται μόνο με το αμυντικό ριμπάουντ.

Στα θετικά για τον Παναθηναϊκό, ο «καυτός» Τζίμερ Φριντέτ ο οποίος έδειξε την κλάση του και τράβηξε τον Παναθηναϊκό στο σκορ. Για τον Νικ Καλάθη δεν υπάρχει κάτι άλλο να γραφτεί! Εφόσον παραμείνει υγιής δεν αργεί ο καιρός που θα γίνει πρώτος όλων των εποχών στις ασίστ, με αρκετά λιγότερες συμμετοχές από τους νυν πρωτοπόρους, Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Πλέον το «τριφύλλι» έχει μπροστά του τον «τελικό» με τη Φενέρμπαχτσε. Έναν αγώνα που οφείλει να πάρει και να στεναχωρήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τον τελευταίο καιρό νικάει συνεχώς στο ΟΑΚΑ κι αυτό πρέπει να σταματήσει, για ψυχολογικούς αλλά κυρίως για βαθμολογικούς λόγους.

Το βέβαιο είναι ότι οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο αδίκησαν τους εαυτούς τους, αλλά αυτή η ήττα θεωρείται εντός προγράμματος. Αυτές που δεν θα θεωρηθούν και κοστίζουν είναι εκείνες του ξεκινήματος, όταν δεν τα κατάφερε στο ΟΑΚΑ με Αρμάνι Μιλάνο και Άλμπα Βερολίνου, αλλά και με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία. Ευτυχώς όμως για τον Παναθηναϊκό, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν κάθεται πια στον πάγκο του και μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιες ήττες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ