17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αήττητος πρωταθλητής ο Προμηθέας (pics)

Ο Προμηθέας Πατρών κατέκτησε τον τίτλο στο 46o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, η τελική φάση του οποίου φιλοξενείται στο Μέτσοβο.

Οι παίκτες του Ανδρέα Μελιγδή επιβλήθηκαν και της ΔΕΚΑ, με 82-48, έκαναν το «πέντε στα πέντε» στη διοργάνωση και πανηγύρισαν αήττητοι το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Οι Αχαιοί έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις του, καθώς προηγήθηκαν με 10-0 ύστερα από δύο λεπτά αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να μειώσουν σε 12-5 με καλάθι του Γιάννη Τσιροπούλη, όμως σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο η διαφορά «γύριζε» γύρω από τους 10π. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Προμηθέας ανέβασε κι άλλο το ρυθμό του κι έφθασε να προηγείται ακόμα και με 20π. στο 16’ (41-21). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το πατρινό συγκρότημα να έχει κάνει ακόμα ένα νταμπλ-σκορ (52-26). Στην αρχή της τρίτης περιόδου η διαφορά ξεπέρασε και τους 30π. (58-26) και τα επόμενα λεπτά μέχρι τη λήξη ήταν μια τυπική διαδικασία για τους παίκτες του Προμηθέα.

Δεκάλεπτα: 31-17, 52-26, 71-39, 82-48.
Δείτε, ΕΔΩ, το στατιστικό.

«Πιστεύω ότι κατακτήσαμε δίκαια και καθαρά τον τίτλο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και στη διοίκηση για τη συνεργασία που είχαμε όλη τη χρονιά. Συγχαρητήρια σε όλους για την τέλεια διοργάνωση», ανέφερε μετά το τέλος του ματς ο Ανδρέας Μελιγδής.

Ο προπονητής των ηττημένων, Νίκος Χατζηβρέττας, δήλωσε από την πλευρά του: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το δροσερό και πανέμορφο μέρος που διεξήχθησαν οι αγώνες. Οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις και η άψογη φιλοξενία συνετέλεσαν στη δημιουργία των καλύτερων εντυπώσεων σε όλους. Εύχομαι να συνεχίσουν να διοργανώνονται τα τουρνουά σε τέτοιες περιοχές».

    

Διαιτητές: Ζαχαρής, Τσιαπλής.
Προμηθέας Πατρών (Μελιγδής): Λιόλιος 2, Οικονομίδης 11 (1), Μπαζινάς 15 (1), Νεόφυτος 3 (1), Χατζούλης, Μαντζούκας 18 (2), Αγγελή 3, Μερμίγκης 14 (1), Κολιός 3 (1), Γοργότσης 4, Λάγιος 4, Πλώτας 5 (1).
ΔΕΚΑ (Χατζηβρέττας): Νούσκαλης 5, Τσιμερίκας 3, Τσιροπούλης Ι. 18, Τσιροπούλης Μ. 15 (2), Μπόλδογλου 2, Δασκαλόπουλος, Ρέμπας, Φωταρούδης, Χατζηιωάννης, Λίλης, Σαμοντούροβ 4, Καλαποθαράκος 1.

Συγχαρητήρια στην Πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2019 Παιδική ομάδα του @promitheasbc
Είμαστε πια Πρωταθλητές!!! pic.twitter.com/O2olC7eG4F

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας συνεχίζεται με τα Κάλυμνος ΠΑΚ-ΣΑΚ Αστέρας και Πανιώνιος ΓΣΣ-Γ.Σ. Περιστερίου. Δείτε, μέσω live streaming, τους αγώνες και την τελετή λήξης που θα ακολουθήσει.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ