22.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έχασε τα ριμπάουντ και την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σοβαρή εμφάνιση στην έδρα της Μπαρτσελόνα αλλά πληγώθηκε από την αδυναμία του στα ριμπάουντ και μοιραία έχασε 79-68 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», χάνοντας παράλληλα και τη διαφορά νίκης του στο πρώτο παιχνίδι (+6), αν και μοιάζει απίθανο να ισοβαθμήσουν οι δύο ομάδες.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πλέον ρεκόρ 8-10 και συγκατοικούν στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τις Μπασκόνια, Αρμάνι Μιλάνο. Στον αντίποδα οι Καταλανοί έφτασαν τις πέντε σερί νίκες και μετρούν έντεκα νίκες σε 18 αγωνιστικές, ισοβαθμώντας στην πέμπτη θέση με τον Ολυμπιακό.

Με καλή άμυνα και δύο τρίποντα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τον αγώνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και προηγήθηκε 6-0 στο 3’. Η αντίδραση ήταν αναμενόμενη από την Μπαρτσελόνα και με τον Τομά Ερτέλ σκοράρει οκτώ πόντους προηγήθηκε 10-6, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 17-13, καθώς πήγαιναν με ευκολία στις βολές οι γηπεδούχοι.

Το επιθετικό πρόβλημα ήταν ολοφάνερο και στην αρχή της δεύτερης περιόδου και στο 13’ οι Καταλανοί προηγήθηκαν 23-14, με τον Ρικ Πιτίνο πάντως να μην καλεί τάιμ άουτ αλλά να προχωράει σε διαδοχικές αλλαγές. Στο 15’ τελικά οι «πράσινοι» μείωσαν και ήταν ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ο οποίος θέλησε να διακόψει τη ροή του αγώνα με τάιμ άουτ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέλαβε δράση και σκοράροντας πολλούς συνεχόμενους πόντους βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πλησιάσει 32-31, να ισοφαρίσει 34-34, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν προβάδισμα ενός πόντους (37-36).

Μέχρι το 24’ ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και μάλιστα είχε σταθερά ένα προβάδισμα τριών πόντων (37-40, 39-42, 24’). Σε αυτό το σημείο όμως ήρθε η κατάρρευση. Οι Καταλανοί έβαλαν τρία διαδοχικά τρίποντα και με σερί 14-0 ξέφυγαν 53-42 με την «κατηφόρα» να είναι πολύ σημαντική σε αυτό το τρίλεπτο. Παρ’ όλα αυτά η ελληνική ομάδα δεν τα παράτησε και με τρίποντο του Λεκαβίτσιους μείωσε σε 56-52 στο 29’, δείχνοντας ότι δεν είχε διάθεση για να αφήσει τον αγώνα. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του «Παλάου Μπλαουγκράνα» έγραφε 56-52.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα φαινόταν ότι ο αγώνας θα είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι. Όλα αυτά μέχρι το 37' όταν ο Παπαπέτρου μείωσε 69-65, αλλά αυτή ήταν και η τελευταία «αναλαμπή» για το «τριφύλλι». Οι γηπεδούχοι με σύμμαχο τα διαδοχικά επιθετικά τους ριμπάουντ βρήκαν τις απαιτούμενες νίκες και πήραν τη νίκη με 79-68.

Ο «ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ» ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ: Ο Τομά Ερτέλ αποτέλεσε άλυτο γρίφο για την άμυνα του Παναθηναϊκού με τον Γάλλο γκαρντ να τελειώνει τον αγώνα κάνοντας πάρτι με 23 πόντους. Για τους «πράσινους» ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ξανά σπουδαίος, αλλά οι 17 πόντοι του δεν αποδείχτηκαν αρκετοί για να αποφύγει η ελληνική ομάδα μία ακόμα εκτός έδρας ήττα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός αν και ήταν πολύ πιο σοβαρός από τις προηγούμενες φορές, δεν μπόρεσε να πάρει τον αγώνα, επειδή ήταν τραγικός στον τομέα των ριμπάουντ. Οι Καταλανοί μάζεψαν 39 ριμπάουντ έναντι 19 των «πράσινων» κι αυτό το στατιστικό εξηγεί τα πάντα.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ