25.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Έχασε -αλλά δεν χάθηκε- στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ για τριάντα λεπτά φλέρταρε με το «διπλό» στην έδρα της Ναντέρ αλλά τελικά ηττήθηκε με 79-70. Υπερτερούν στην ισοβαθμία οι Γάλλοι, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ευκολότερο πρόγραμμα.

Πλέον ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει ρεκόρ 6-5 και βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του δεύτερου ομίλου. Μαζί του είναι και η Ναντέρ η οποία τον «έπιασε» και κάλυψε και τη διαφορά του ενός πόντου (83-82) που είχε χάσει στο «Παλατάκι». Ανησυχία για τον Τζαμάλ Τζόουνς ο οποίος τραυματίστηκε λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός σε μία προσπάθειά του χτύπησε στο γόνατο και πήγε στον πάγκο υποβασταζόμενος.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκαν 19-7 στο πεντάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν το έβαλε κάτω και αντέδρασε μαζεύοντας άμεσα τη διαφορά και ισοφαρίζοντας στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με καλάθι του Φιλ Γκος (25-25).

Η εικόνα στη δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Οι Γάλλοι είχαν ένα προβάδισμα χωρίς να μπορούν να το αυξήσουν και η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν σταθερά κοντά. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Ουίλιαμ Χάτσερ να πετυχαίνει ένα τρίποντο buzzer beater και να μειώνει 43-41.

Καρμπόν και το τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου να γράφει 62-60. Όλα έδειχναν ότι η τελευταία περίοδος θα έκρινε το ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 63-62, αλλά μετά το 66-65 κατέρρευσε κι έμεινε χωρίς πόντο για σχεδόν έξι λεπτά με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να ξεφύγουν 76-65 και τελικά να επικρατήσουν 79-70.

Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ: Ο Τζούλιαν Γκαμπλ έπαιξε τα έντεκα τελευταία λεπτά του αγώνα για τη Ναντέρ και ήταν εκείνος που άλλαξε την εικόνα του αγώνα κι έγειρε την πλάστιγγα προς τους γηπεδούχους, καθώς κυριάρχησε στα ριμπάουντ και «σκέπασε» το καλάθι. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Τζέρεμι Σένγκλιν (19 π.), Ντόμινικ Ουότερς (15 π.) και Άντας Γιουσκεβίτσιους (10 π.). Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, Χάτσερ και Χρυσικόπουλος σημείωσαν από δώδεκα πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η «μάχη» των ριμπάουντ χάθηκε για την ελληνική ομάδα και μαζί και το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στους αιθέρες με 35 έναντι 25 «σκουπιδιών». Καλό ποσοστό για τον ΠΑΟΚ στα τρίποντα με 9/19, ενώ ήταν άστοχος στις βολές με 5/11.
Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ