19 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έχασε έδαφος και στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός (pics)

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στην Ισπανία σε ένα σημαντικό βαθμολογικά παιχνίδι και ηττήθηκε με το 92-75 από την Ρεάλ Μαδρίτης για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Την επόμενη εβδομάδα η ελληνική ομάδα με ρεκόρ 14-11 πλέον, θα βρίσκεται και πάλι στην Ισπανία για τον αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα (16/3), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης (15-10 μετά την αποψινή νίκη) θα ταξιδέψει στην Ιταλία, όπου θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο (13/3).

Δεν το λες και ιδανικό ξεκίνημα αυτό που έκαναν οι «πράσινοι» στη Μαδρίτη. Οι γηπεδούχοι με τον Ταβάρες να κάνει το «σκιάχτρο» στη ρακέτα σε άμυνα και επίθεση  βρέθηκαν στο 8-0 (3’13’’). Το πρώτο εύστοχο για τον Παναθηναϊκό είχε την υπογραφή του Ντένμον (4’17’’). Καλάθης, Ρίβερς και Σίνγκλετον πήραν τη σκυτάλη με τον Ντένμον να συνεχίζει να συμβάλλει ως το 10-16 και το 12-18 (8’30’’).

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν και από τους δύο προπονητές (μάλιστα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου είχαν χρησιμοποιηθεί οι 20 από τους 24 παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους) με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επιστρέφει και να προηγείται (28-25, 13’37’’) με τον Ράντλ, που βρήκε περισσότερο χρόνος το παρκέ, με την απουσία του Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν αυτός που έφερε και πάλι μπροστά τον Παναθηναϊκό (30-32, 16’10’’) με τον Νικ Καλάθη να έχει γίνει αναγκαστικά αλλαγή, αφού είχε «ανοίξει» το κεφάλι του από ένα χτύπημα στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμπορεύονται (38-37, 20’), αλλά στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε και πάλι την παρουσία του Ουόλτερ Ταβάρες στη ρακέτα, αλλά και τα λάθη του Παναθηναϊκού (5 στο πρώτο ημίχρονο, 3 στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου) για να ξεφύγει με +14 (56-42, 26') με τον Φαμπιέν Κοσέρ πρωταγωνιστή να μπαίνει στα... παπούτσια του απόντα Ντόντσιτς.

Οι "πράσινοι" για μία ακόμη φορά "μάζεψαν" τη διαφορά (60-53, 29') με το πρώτο τρίποντο του Τζέιμς στο παιχνίδι μετά από τέσσερις προσπάθειες (είχε 4/4 δίποντα και 4/4 από τη γραμμή).

Η τέταρτη περίοδος μπήκε για τον Παναθηναϊκό με τον Νικ Καλάθη να χρεώνεται με επιθετικό φάουλ και στη συνέχεια τεχνική ποινή για το 65-55. Ο Τσάβι Πασκουάλ έβλεπε τους παίκτες του να προσπαθούν να καλύψουν τη διαφορά, αλλά και τη Ρεάλ Μαδρίτης να απαντά σταθερά, με τον Κοσέρ να παραμένει ο κορυφαίος του παρκέ οδηγώντας στο 86-71 με πέντε συνεχόμενους πόντους (37'30''), εκμεταλλευόμενος ξανά και ξανά τον αριστερό διάδρομο. Η απόσταση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο (90-73, 38') με τους Ισπανούς να φτάνουν στη νίκη με το τελικό 92-75.

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ: Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε χωρίς τον Νίκο Παππά, ο οποίος υπέστη βαρύ διάστρεμμα στην προπόνηση και δεν ακολούθησε την αποστολή στην Μαδρίτη.

«ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ» ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Ντόντσιτς, Γιουλ, Κούζμιτς ήταν οι απόντες για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν διαθέτει πλέον και τον... συνδετικό κρίκο με τον Παναθηναϊκό, τον Γιόνας Ματσιούλις, αφού παίκτης και ομάδα έληξαν την συνεργασία τους.

ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ: Αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στην εξέδρα, προκειμένου να στηρίξουν τους «πράσινους» στη Μαδρίτη. Και κ΄ποιοι εκδήλωσαν με τον δικό τους τρόπο και τη στήριξή τους στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία), Μογκούλκοτς (Τουρκία)

Δεκάλεπτα: 19-20, 38-37, 64-55, 92-75

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ