21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“Έφυγε” ο “δολοφόνος με τη Βίβλο” (vid)

Ο Χένρι Ουίλιαμς, ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς σκόρερ που έκαναν ποτέ την εμφάνισή τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 13 Μαρτίου σε ηλικία μόλις 48 ετών εξαιτίας σοβαρής νεφρικής ανεπάρκειας. Δεν έπαιξε στο ΝΒΑ, αλλά έκανε πολύ μεγάλη καριέρα στην Ιταλία, κυρίως με τη φανέλα της Μπενετόν Τρεβίζο με την οποία κέρδισε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιταλίας και το Κύπελλο Σαπόρτα, ενώ είχε να επιδείξει και πλήθος μονομαχιών με τις ελληνικές ομάδες. Η πιο σημαντική και αξέχαστη από αυτές ήταν η αναμέτρησή του με την ΑΕΚ στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Βαρκελώνη το 1998. Τότε που η Ένωση είχε κερδίσει και είχε προκριθεί στον τελικό, αφήνοντας την Μπενετόν τρίτη.

Ο Ουίλιαμς έπαιξε επίσης δύο φορές στη Βερόνα (1993-95 και 2000-01) και μία στη Ρόμα (1999-00), ενώ έκλεισε την καριέρα του το 2002 στη Νάπολι, έχοντας να επιδείξει έναν εντυπωσιακό μέσο όρο 21,7 πόντων στα σχεδόν δέκα χρόνια που έπαιξε στην Ιταλία.

Ο Χένρι Ουίλιαμς ήταν επίσης γνωστός για τη βαθιά πίστη του στον Θεό. Μάλιστα είχε χειροτονηθεί ιερέας το 1996, όταν ακόμα μεσουρανούσε στην Μπενετόν, γι' αυτό άλλωστε του είχαν κολλήσει το προσωνύμιο "ο δολοφόνος με τη Βίβλο"! Όταν σταμάτησε το μπάσκετ κι αφού επί μια διετία ασχολήθηκε με διάφορες επιχειρήσεις, έγινε το 2004 ιερέας σε μια εκκλησία Βαπτιστών στη Σάρλοτ. Το 2009 διαγνώστηκε για πρώτη φορά με νεφρική ανεπάρκεια και αναγκάστηκε από κάποια στιγμή και μετά να επιβιώνει με συνεχείς αιμοκαθάρσεις, μέχρι που την Τρίτη έχασε οριστικά τη μάχη με το θάνατο. Άφησε πίσω του τη σύζυγό του και τρία παιδιά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ