21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έρικ Γκριν στο Basketa: «Στον Ολυμπιακό δεν είχα την ευκαιρία»

Το Basketa.gr βρέθηκε στη «La Fonteta» για το ντέρμπι της Βαλένθια με την Μπαρτσελόνα και ο Έρικ Γκριν μίλησε αποκλειστικά για τη σεζόν... μετ' εμποδίων των «Νυχτερίδων», τις ημέρες του στην Ελλάδα και την ευκαιρία που δεν πήρε πραγματικά στον Ολυμπιακό, καθώς και τις επιδιώξεις του για το μέλλον, αφήνοντας ορθάνοικτο «παράθυρο» παραμονής στην Ισπανία.

Δεν αποκλείεται η αναφορά μίας κατάστασης του παρελθόντος για έναν άνθρωπο, όταν τον συναντάς, να του δημιουργεί την αντίστοιχη διάθεση σε μία συνομιλία. Αυτό ίσχυσε, τουλάχιστον, για τον Έρικ Γκριν, μόλις άκουσε τη λέξη «Ελλάδα», με τον Αμερικανό γκαρντ να χαμογελά κατευθείαν και να δείχνει ευδιάθετος, ύστερα από μία ήττα στο «νήμα» από την Μπαρτσελόνα, που στέρησε οριστικά την τρίτη θέση από τη Βαλένθια στο ισπανικό πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι μάλιστα, όπου ο ίδιος ήταν «παροπλισμένος» για τις κρίσιμες στιγμές, λόγω τραυματισμού στο ισχίο του στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Πόσους τραυματισμούς, άλλωστε, δεν έχει κληθεί να αντιμετωπίσει φέτος αυτή η ομάδα; Ίσως να είναι και αυτοί, που δεν την έχουν αφήσει να υπερασπιστεί όπως πρέπει τον τίτλο του πρωταθλητή στην χώρα της, ή να κερδίσει μία καλύτερη θέση στην Ευρωλίγκα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι έτοιμη για τον επικείμενο πρώτο γύρο των playoffs στην ACB, όπου θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και απλά περιμένει την αντίπαλό της. Ελπίζοντας, φυσικά, πως ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι έτοιμος, καθώς είχε αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι, για να είναι μεταξύ αυτών που θα έκαναν τη διαφορά.

Το Basketa.gr βρέθηκε στη «La Fonteta» το περασμένο Σάββατο (19/5) στο σπουδαίο παιχνίδι της Βαλένθια με την Μπαρτσελόνα και μίλησε αποκλειστικά με τον Έρικ Γκριν για την εξέλιξη της χρονιάς, τόσο για την ομάδα όσο και τον εαυτό του, μην κρύβοντας την χαρά του για τη διαμονή του στην πόλη της Ισπανίας και τη διάθεσή του να συνεχίσει να βρίσκεται στην ομάδα. Παράλληλα, αναφέρεται στις μέρες που πέρασε την προηγούμενη χρονιά στον Ολυμπιακό, εκφράζοντας το δικό του... παράπονο, αλλά και την αγάπη για τους «ερυθρόλευκους».

Έρικ, αρχικά με αυτή την ήττα χάσατε την τρίτη θέση εν όψει των playoffs. Τι έφταιξε;

Ήταν ήδη σημαντικό για εμάς να διεκδικούμε αυτή τη θέση, μετά από όσα έχουμε περάσει. Τώρα πρέπει απλά να είμαστε όλοι υγιείς στα playoffs που έρχονται, για να δουλέψουμε καλά εν όψει του πρώτου γύρου.

Και τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε, για να πετύχετε στα playoffs;

Να είμαστε υγιείς, όπως ανέφερα και νωρίτερα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από τη στιγμή που είμαστε καλά σε αυτό το κομμάτι, πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο βαθμό που θέλουμε.

Εκεί ήθελα να καταλήξω, γιατί βλέπουμε την ομάδα φέτος να έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς, όπως εσύ για παράδειγμα σήμερα (σ.σ. προχθές). Θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιδόσεις η ομάδα σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, χωρίς αυτούς τους τραυματισμούς;

Ναι, σίγουρα και πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα, χωρίς αυτούς τους τραυματισμούς. Αυτό είναι, όμως, μέρος του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα κι εσύ πρέπει να βρίσκεις τρόπο, για να συνεχίσει η ομάδα να παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο στο παρκέ, με τους παίκτες που είναι παρόντες.

Πώς είναι η ζωή στη Βαλένθια;

Πολύ όμορφη. Είναι μία εξαιρετική πόλη, με εξαιρετικό κόσμο και αξιαγάπητους ανθρώπους. Μου αρέσει πολύ εδώ.

Θα ήθελες να συνεχίσεις εδώ, δηλαδή;

Ναι, βεβαίως θα ήθελα, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι σου φέρνει η ζωή. Θα δούμε τι γίνεται και με το συμβόλαιό μου. Από αυτό κρίνεται, άλλωστε, η παραμονή μου.

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Ο Ολυμπιακός, ξέρεις, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου. Αγαπάω την χώρα και τους οπαδούς της, αλλά για το μέλλον δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να έρθει.

Στη Βαλένθια έχεις ένα διαφορετικό ρόλο, πιο πρωταγωνιστικό. Θεωρείς, ότι στην Ελλάδα δεν είχες μία αντίστοιχη ευκαιρία να δείξεις τις ικανότητές σου;

Φυσικά, νιώθω πως δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δείξω τι μπορούσα να κάνω πραγματικά. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, όμως, γιατί το σημαντικό σε μία ομάδα, είναι να έχεις έναν καλό ρόλο, όπως είχα στον Ολυμπιακό, ή όπως έχω τώρα στη Βαλένθια. Αυτό είναι μέρος του μπάσκετ κι εσύ πρέπει να δουλεύεις, ανάλογα με το τι ρόλος σου δίνεται.

Ήρθες στη Βαλένθια, για να συνεχίσεις να παίζεις σε επίπεδο Ευρωλίγκα. Ήρθες, όμως, με σκοπό να επανέλθεις σε κάποια κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης;

Ο στόχος μου είναι απλά να κερδίζω τίτλους και πρωταθλήματα, βοηθώντας την ομάδα όσο καλύτερα μπορώ, για να το πετύχει. Πέραν αυτού, απλά δέχεσαι αυτά που σου έρχονται ως εξέλιξη σε μια σεζόν.

Θυμάσαι καμιά λέξη στα ελληνικά;

Μπα, είναι πολύ δύσκολο να μάθεις αυτή τη γλώσσα… (γέλια)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ