23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε

Το στοιχείο που θα ξεχωρίζει από τον φετινό Άρη με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών του ρόστερ του αλλά και τα φιλικά της προετοιμασίας, θα είναι η προσήλωση στην άμυνα. Σε αυτό βασίστηκε για να κάνει αποφασιστικής σημασίας βήμα για την πρόκριση του στον 3ο προκριματικό γύρο του Basketball Champions League νικώντας τη Νίζνι στη Ρωσία με 65-63.

 

Είναι ένα αποτέλεσμα ωστόσο που αφήνει γλυκό-πικρή γεύση στα χείλη του Βαγγέλη Αγγέλου και των παικτών του, αφού ο Άρης είχε για 35 λεπτά διψήφιες διαφορές στα χέρια του και στο τέλος αρκέστηκε στο «φτωχό» +2 ενώ κινδύνευσε και με ισοπαλία. Σε κάθε περίπτωση έχει το προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει του 2ου αγώνα της Παρασκευής (28/9, 19:30) στο «Nick Galis Hall».

 

Ο Άρης μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στα μισά της πρώτης περιόδου με 13-6 ενώ με τη συμπλήρωση οχτώ λεπτών έφτασε και σε «double score» (9-18) πριν κλείσει το δεκάλεπτο με «αέρα» οχτώ πόντων (11-19). Ο Γκάρι Μπελ είχε προλάβει να σημειώσει 10 πόντους με 3/3 σουτ.

 

 

H ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε να έχει τον έλεγχο της κατάστασης στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Έτσι κατάφερε να στείλει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα προηγούμενη με 25-13. Η άμυνα του Άρη συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή της Νίζνι που δεν μπορούσε να κάνει ούτε τα στοιχειώδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ρώσοι έβγαλαν το ημίχρονο με μόλις επτά εύστοχα σουτ εντός παιδιάς (7/30). Ο Άρης βρέθηκε ακόμη και στο +15 (18-33 στο 19΄) πριν τελειώσει το ημίχρονο με το υπέρ του 33-22.

 

 

Ο Άρης ωστόσο δυσκολευόταν να βρει ρυθμό στην επίθεση έτσι ώστε να «τελειώσει» το παιχνίδι. Έτσι επέτρεψε στους γηπεδούχους να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να πλησιάσουν στους επτά (38-45 στο 27΄). Προσωρινά όμως όπως αποδείχτηκε αφού οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν τη ψυχραιμία και τη συγκέντρωση τους. Στο τέλος της τρίτης περιόδου το 51-40 έδειχνε πως ο Άρης θα έφευγε με τη νίκη από τη Ρωσία.

 

 

Το παιχνίδι όμως δεν είχε κριθεί ακόμη. Η Νίζνι έκανε την ύστατη προσπάθεια να διεκδικήσει ένα αποτέλεσμα που θα της έδινε πιθανότητες πρόκρισης. Μείωσε στους πέντε (54-59 στο 36΄) όμως ο Άρης είχε και πάλι τις «απαντήσεις» με καλάθια του Μποχωρίδη και του Τζόουνς. Δύο τρίποντα του Γκριγκόριεφ έκανε τη Νίζνι να δείχνει πιο επικίνδυνη από ποτέ (62-64 στο 1:17). Ο Άρης έβγαλε δύο κρίσιμες άμυνες όμως ένα φάουλ πάνω στο τρίποντο από τον Τζόουνς στον Γκριγκόριεφ έδωσε την ευκαιρία στους Ρώσους να στείλουν το ματς στην ισοπαλία. Εκείνος όμως ευστόχησε μόνο σε μία και ο Άρης κράτησε τη νίκη.

 

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-19, 22-33, 40-51, 63-65

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Σε ένα παιχνίδι με τόσο χαμηλό σκορ, ο Γκάρι Μπελ ξεχώρισε για τον Άρη. Ο Αμερικανός δείχνει γενικότερα βελτιωμένος σε σχέση με την περσινή σεζόν και σήμερα στη Ρωσία ήταν αυτός που έδωσε τις περισσότερες λύσεις στην επίθεση με 17 πόντους. Μπορεί να μην συνέχισε με την ίδια ευστοχία μετά την καταπληκτική πρώτη περίοδο, ωστόσο «μίλησε» σε αρκετές κρίσιμες στιγμές.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ο Άρης έδειξε να κυριαρχεί στον «αέρα» έναντι της Νίζνι. Αφενός είχε οχτώ περισσότερα ριμπάουντ (41 έναντι 33) κι αφετέρου είχε σκορ με σχετική συνέπεια μέσα από τη ρακέτα (26 έναντι 18).

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλατράβα (Ισπανία), Ατάρντ (Ιταλία), Μάριτσιτς (Σερβία)

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ