22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένσταση η Καρδίτσα

Η Καρδίτσα Μέλι ΑΤΤΙΚΗ κατέθεσε ένσταση για το φινάλε του αγώνα στο «Δημήτρης Διαμαντίδης» και την ήττα της από την Καστοριά, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α2.

H αναμέτρηση κρίθηκε με καλάθι και φάουλ του Νίκου Κακλαμάνου στα τελευταία 2,7”, φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο ΑΣΚ, με τη σχετική ανακοίνωσή του να αναφέρει: «Αναφορικά με τα όσα έγιναν στον αγώνα Α.Σ. Καστοριάς-Α.Σ. Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής Ανδρών, το σωματείο μας ανακοινώνει τα εξής: Με ένα καλάθι που δεν μπήκε ποτέ, ο Α.Σ. Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ ηττήθηκε στην Καστοριά από την τοπική ομάδα με 67-66, σε ένα συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε -δυστυχώς- από τις υποδείξεις των διαιτητών στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Συγκεκριμένα, πέντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Α.Σ.Κ. ήταν μπροστά στο σκορ με 64-66. Σε προσπάθεια για καλάθι αθλητή της Καστοριάς, της οποίας προηγήθηκε επιθετικό φάουλ, σφυρίχτηκε αμυντικό φάουλ με αρχική υπόδειξη τις δύο βολές, ενώ η τελική προσπάθεια ήταν καταφανώς άστοχη. Οι διαιτητές αναίρεσαν την αρχική τους απόφαση, δείχνοντας πως το καλάθι μετρά και το φάουλ παραμένει, με αιτιολογία ότι αμυντικός παίκτης της ομάδας μας χτύπησε το ταμπλό και επηρέασε την πορεία της μπάλας. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, μια και ο αθλητής μας άγγιξε μόνο το δίχτυ του στεφανιού και μάλιστα, αφού η μπάλα είχε ολοκληρώσει την -χωρίς επιτυχία- πορεία της προς το καλάθι. Σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκε η πορεία της μπάλας όπως ορίζεται στους κανονισμούς. Το βίντεο του αγώνα άλλωστε, δικαιώνει απόλυτα αυτή την άποψη. Έτσι, με το σκορ στο 66-66, η Καστοριά εκτέλεσε εύστοχα συμπληρωματική βολή, που διαμόρφωσε το 67-66 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Α.Σ. Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ έχασε ένα παιχνίδι το οποίο είχε μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει. Δε χωρά αμφιβολία, πως η τελευταία φάση και οι υποδείξεις που την ακολούθησαν, ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη του αγώνα. Ενός αγώνα, στον οποίο η ομάδα μας, έδειξε διάθεση και αποφασιστικότητα και μπορούσε να κερδίσει. Για τα όσα έγιναν στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα στην Καστοριά, κατατέθηκε ένσταση για κακή εφαρμογή των κανονισμών παιδιάς, ενώπιον του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου. Η κίνηση αυτή, επιβάλλεται προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του σωματείου μας, με σεβασμό και εμπιστοσύνη σε όλους τους θεσμούς του αγώνα, τα δικαιοδοτικά όργανα και τους φορείς του ελληνικού μπάσκετ.

Ο προπονητής του Α.Σ. Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ Λευτέρης Καλογήρου τοποθετήθηκε σχετικά: «Καταρχήν να δηλώσω πως έχω απόλυτο σεβασμό στην αξία και την ακεραιότητα των τριών διαιτητών του αγώνα, όπως επίσης και στο σωματείο, τους προπονητές και αθλητές του Α.Σ. Καστοριάς. Είναι γεγονός όμως, ότι το σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε σε βάρος μας μετά από εσφαλμένη -κατά την άποψή μας- υπόδειξη των διαιτητών, στερώντας μας τις πραγματικές μας πιθανότητες να διεκδικήσουμε τη νίκη. Όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος και οι διαιτητές ενός αγώνα μπάσκετ καλούνται να πάρουν άμεσα κρίσιμες αποφάσεις, όμως το αποτέλεσμα καθορίστηκε από τις υποδείξεις τους και νιώθουμε -δικαιολογημένα πιστεύω- πως δεν πήραμε αυτό που μας άξιζε με βάση την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ