22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένας άσημος… θρύλος! (vids)

Ο Πάτρικ ΜακΚο είναι ένας 24χρονος γκαρντ, που παίζει στους Τορόντο Ράπτορς κι έχει με μέσους όρους καριέρας στο ΝΒΑ 3,7 πόντους και 1,5 ριμπάουντ. Τίποτα δηλαδή. Ένας παγκίτης με στατιστικά σαν κι αυτά εκατοντάδων άλλων άσημων παικτών, που συνήθως περνούν απαρατήρητοι.

Σε αντίθεση με όλους αυτούς όμως, ο Πάτρικ ΜακΚο είναι ήδη ένας θρύλος! Γιατί;

-Στα τρία χρόνια παρουσίας του στο ΝΒΑ έχει κατακτήσει τρεις τίτλους!

-Είναι μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κατακτά τρεις συνεχόμενους τίτλους με διαφορετικές ομάδες. Οι άλλοι δύο είναι ο σημερινός προπονητής των Γουόριορς, Στιβ Κερ, και ο Φρανκ Σάουλ τη δεκαετία του 1950!

-Είναι ο πρώτος παίκτης που κερδίζει τρεις συνεχόμενους τίτλους μετά τους Σακίλ Ο' Νιλ και Κόμπι Μπράιαντ την τριετία 2000-2002!

Ο Πάτρικ ΜακΚο αγωνίστηκε με τους Ράπτορς σε 4 από τα 6 παιχνίδια των τελικών, παίρνοντας συνολικά 12 λεπτά συμμετοχής και σκοράροντας μόνον ένα τρίποντο στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Είχε φέτος 2,6 πόντους σε 29 αγώνες της κανονικής περιόδου με 13,7' μέση συμμετοχή και 0,5 πόντους σε 11 αγώνες των πλέι οφ με μέση συμμετοχή 4,4 λεπτά.

Κι όμως, στα 24 χρόνια του έχει ήδη φορέσει τρία δαχτυλίδια πρωταθλητή. Έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους από τους 33 εκ των 50 κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ, όπως αυτοί καταγράφηκαν στη λίστα του CBS πριν από δύο χρόνια!

Έχει κατακτήσει τρεις τίτλους στα 24 του, ενώ άλλοι παίκτες πάλευαν μια ζωή, έκαναν πράματα και θάματα στα παρκέ, απέκτησαν δόξα, χρήματα, οπαδούς, αλλά το δαχτυλίδι δεν το φόρεσαν ποτέ. Θέλετε μερικά ονόματα άτιτλων;

Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Τζον Στόκτον, Άλεν Άιβερσον, Πάτρικ Γιούιν, Καρλ Μαλόουν, Ρέτζι Μίλερ, Ντομινίκ Ουίλκινς, Στιβ Νας, Βινς Κάρτερ, Τρέισι Μακ Γκρέιντι, Τζορτζ Γκέρβιν, Γκραντ Χιλ και πολλοί άλλοι

Ο Πάτρικ ΜακΚο έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους από τους Ουίλτ Τσάμπερλεν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Χακίμ Ολάζουον, Αϊζάια Τόμας, Τζο Ντουμάρς, Ρέι Άλεν (από 2), Τζούλιους Έρβινγκ, Όσκαρ Ρόμπερτσον, Τζέρι Ουέστ, Πολ Πιρς, Κέβιν Γκαρνέτ, Ντιρκ Νοβίτσκι, Κλάιντ Ντρέξλερ, Τζέισον Κινς (από έναν). Κι έχει τον ίδιο αριθμό τίτλων με τους Λάρι Μπερντ, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι!

Ο Πάτρικ ΜακΚο επελέγη στο νούμερο 38 του ντραφτ του 2016 από τους Μιλγουόκι Μπακς, όμως αντί να γίνει συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πήγε με ανταλλαγή στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, όπου κέρδισε... μπαμ μπαμ δύο πρωταθλήματα.

Πέρυσι το καλοκαίρι απέρριψε δύο προσφορές των πρωταθλητών για να μείνει στην Καλιφόρνια και τελικά τον Δεκέμβρη πήγε σε μια από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, στους οποίους ωστόσο δεν έπιασε. Μετά από μόλις τρία παιχνίδια έμεινε ελεύθερος. Κι ενώ κάποια στιγμή τον προσέγγισε ο Ντέιβιντ Μπλατ και τον ρώτησε αν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, εκείνος επέμεινε και τελικά βρήκε τον Γενάρη ένα συμβόλαιο στους Τορόντο Ράπτορς. Την ομάδα που έξι μήνες αργότερα έμελλε να του χάρισει το τρίτο του πρωτάθλημα!

Αν μη τι άλλο, ο Πάτρικ ΜακΚο είναι ένας ευλογημένος άνθρωπος...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ