21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έγραψε ιστορία ο Κατσικάρης

Ο Φώτης Κατσικάρης έγινε και με τη... βούλα πλέον ο πρώτος Έλληνας προπονητής που εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο ομάδας του ΝΒΑ, ως βοηθός.

Οι Γιούτα Τζαζ ανακοίνωσαν την πρόσληψη του 51χρονου τεχνικού ως μέλος του επιτελείο τους για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019, παίρνοντας τη θέση ενός άλλου Ευρωπαίου, του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, στο πλευρό του Κουίν Σνάιντερ. Ο Φώτης Κατσικάρης, ύστερα από είκοσι χρόνια στους ευρωπαϊκούς πάγκους, έκανε το μεγάλο βήμα, πέρασε τον Ατλαντικό και η καινούρια περίοδος θα τον βρει με τους «μορμόνους» στο «μαγικό κόσμο».

Η ανακοίνωση, τα ξημερώματα της Τρίτης (31/07), ήρθε απλώς να… επικυρώσει τη μετακόμισή του στις ΗΠΑ, γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής της χώρας μας που θα δοκιμάσει την τύχη του στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ. O Φώτης Κατσικάρης μοίρασε την περσινή σεζόν στη Χάποελ Ιερουσαλήμ και την Τενερίφη, ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί και στον πάγκο της ΑΕΚ, της Ντιναμό Αγ. Πετρούπολης, της Βαλένθιας, του Άρη, της Μπιλμπάο, της Μούρθια, της Λοκομοτίβ Κουμπάν και της Εθνικής Ελλάδας. Αποχωρεί από τη γηραιά ήπειρο με τον τίτλο του κορυφαίου κόουτς στο Eurocup εν έτει 2013.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ