25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άφησε την ομοσπονδία Σερβίας με κέρδη ο Τομάσεβιτς

Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς μας συστήθηκε στην Ελλάδα ως παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας από τους πλέον αγαπημένους του Ζέλικο Ομπράνοτβιτς, νυν και αεί. Μην ξεχνάμε πως και πριν γίνει παίκτης του, τον ψήφιζε πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους όταν ζητούσαν την ψήφο του ανά την Ευρώπη. Ο Τομάσεβιτς για εννέα χρόνια ήταν γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας της Σερβίας και αντιπρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων. Αποφάσισε όμως να αφήσει το πόστο του. Φεύγοντας έκανε και τον δικό του απολογισμό, δίνοντας και ειδήσεις, αναφορικά και με το οικονομικό κομμάτι.

"Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους αυτούς με τους οποίους δούλεψα τα τελευταία εννέα χρόνια. Είχα εξαιρετικούς συνεργάτες και στην ομοσπονδία, αλλά και σε σωματεία σε όλη τη Σερβία. Ότι καταφέραμε, το καταφέραμε λειτουργώντας ως ομάδα. Αφήνω την ομοσπονδία καλύτερος άνθρωπος από ότι ήμουν όταν ήρθα. Ήταν τεράστια εμπειρία για μένα και ελπίζω πως και όσοι δούλεψαν μαζί μου έμαθαν έστω κάτι μικρό δίπλα μου".

Η απόφαση να αφήσει την ομοσπονδία δεν ήταν εύκολη όπως παραδέχθηκε: "Η ομοσπονδία έχει μια μεγάλη και σημαντική θέση στη ζωή μου και στην επαγγελματική μου καριέρα και το να φύγω δεν ήταν εύκολο, αλλά νιώθω πως είναι ώρα να επιχειρήσω κάτι νέο επαγγελματικά και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Είναι μια απόφαση που παίρνω, όντας ευχαριστημένος με όσα έχω καταφέρει εδώ".

Αυτά που έχει καταφέρει ο ίδιος, μαζί με τους συνεργάτες του, δεν ήταν και λίγο και φάνηκε και από τα ελάχιστα που είπε: "Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως είχαμε μόνο τρεις χορηγούς, και πολλά προβλήματα όταν ήρθα εδώ το 2011. Βρήκαμε επίσης ένα χρέος που άγγιζε το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα η ομοσπονδία είναι οικονομικά και οργανωτικά σταθερή, υποστηρίζεται από 19 εταιρείες χορηγούς με πολυετή συμβόλαια, έχει θετικό οικονομικό απολογισμό και όλα αυτά βελτιώνοντας το μπάσκετ στη χώρα μας. Η Σερβία έχει ήδη μία ομάδα που έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες (3Χ3) και έχει δύο ακόμη Εθνικές Ομάδες (Ανδρών και Γυναικών) που μπορούν να βρεθούνσ το Τόκιο, μέσα από Προολυμπιακά Τουρνουά που εμείς διοργανώνουμε".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ