21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Άρης… και διηγώντας τα να κλαις

Ο Άρης ξεκίνησε άσχημα την πορεία του στο FIBA Europe Cup, χάνοντας από... κάποια Κατάγια με 79-70 στο «Αλεξάνδρειο», με την εικόνα του να είναι ξανά τουλάχιστον προβληματική μετά την πρώτη περίοδο και την φινλανδική ομάδα να παίρνει δικαίως το «διπλό».

Πριν από 30 χρόνια ήταν ένα ευρωπαϊκό «μεγαθήριο», σήμερα (17/10) στέκεται κατώτερος των περιστάσεων απέναντι σε μια φινλανδική ομάδα, που... ζήτημα ήταν να τη γνωρίζουν οι περισσότεροι φίλοι του μπάσκετ, πριν αυτή βρεθεί στο διάβα του και τον κερδίσει κατά κράτος, με 79-70 στο «Αλεξάνδρειο». Αυτή είναι η ουσία της αναμέτρησης του Άρη με την Κατάγια, στον οποίο μάλιστα οι «κίτρινοι» είχαν ξεκινήσει ιδανικά, αλλά από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα... παραδόθηκαν στην φινλανδική ομάδα, που δικαίως πήρε την νίκη και ξεκίνησε με το δεξί στο FIBA Europe Cup.

Οι νικητές είχαν αρκετούς πρωταγωνιστές, με τέσσερις παίκτες τους να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο τον Βίνσεντ Σίμπσον, με 13 πόντους, επτά ασίστ και ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο, όπου αποτελείωσε τον Άρη. Στην αντίπερα όχθη, μοναδικοί που πάλεψαν με συνέπεια ήταν ο Γκάρι Μπελ (18 π., 4 ρ.) και ο Μάικλ Κάιζερ (17 π., 6 ρ.).

Το παιχνίδι

Οι ξένοι του Άρη ξεκίνησαν δυναμικά το ματς και η τριάδα των Νταλό, Μπελ και Χάρις έφερε γρήγορα ένα +10 από τα πρώτα τέσσερα λεπτά (14-4). Τη «σκυτάλη» πήραν οι ψηλοί, με τον ΜακΓκί να δίνει το σύνθημα, ενώ Χρηστίδης και Κάιζερ ακολούθησαν, με ένα κάρφωμα του τελευταίου να διαμορφώνει το 29-14 ως μεγαλύτερη διαφορά υπέρ των «κιτρίνων», προτού οι βολές του Τζέφερσον διαμορφώσουν το 29-16 της πρώτης περιόδου.

Κάπου εκεί, ξεκίνησε ένα ρεσιτάλ του Μάλινγκς, ο οποίος... κόβοντας και ράβοντας για την ομάδα του, την οδήγησε σε ένα εξαιρετικό επομέρους σκορ 4-17, με το οποίο έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία μέσα σε πέντε λεπτά, με τον ίδιο να πετυχαίνει τότε εννέα πόντους με δύο ασίστ (33-33). Με καλάθι του Πάλμι θα δινόταν το προβάδισμα στην Κατάγια ένα λεπτό αργότερα (34-35), ενώ ο Μάλινγκς... συνέχισε το «βιολί» του, για να δώσει μια λύση ο Τζόουνς για τον Άρη προς την ανάπαυλα, σημειώνοντας με τη λήξη του ημιχρόνου το 42-42.

Ο Μπελ ήταν εκείνος που προσπάθησε να «σπρώξει» τον Άρη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, σκοράροντας για το 46-43 στο 23ο λεπτό, αλλά σύντομα θα αποδεικνυόταν πως ήταν... ο μόνος που μπήκε στο παρκέ. Οι Φινλανδοί θα τιμωρούσαν τις αμέτρητες ολιγωρίες των παικτών του Αγγέλου στις δύο πλευρές και σύντομα θα έπαιρναν για πρώτη φορά διαφορά επτά πόντων, με τον Πάλμι να σκοράρει τρίποντο για το 49-56, με τρία λεπτά να απομένουν για τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η άμυνα των «κιτρίνων» σταμάτησε λίγο τις «πληγές» κι ένα καλάθι του Τζόουνς - εκ νέου - στην εκπνοή, «έγραψε» το 53-58.

Η κατάσταση, πάντως, δε θα βελτιωνόταν, με τον Σεπάλα να μπαίνει επίσης στην «εξίσωση» για τους Φινλανδούς, για να τον ακολουθήσει και ο Σίμπσον, ώστε να φτάσει η διαφορά στο +14, με τέσσερα λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα (60-74). Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει ξανά με την άμυνά του, αυτή την φορά πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και μια «χαραμάδα» ελπίδας φάνηκε να υπάρχει από το καλάθι του Κάιζερ στα 90" πριν από τη λήξη (68-76). Αμέσως μετά, όμως, ο Μποχωρίδης αστόχησε για τρεις κι εκεί χάθηκε κάθε ελπίδα, με το τρίποντο του Σίμπσον να βάλει την «ταφόπλακα» για τους γηπεδούχους.

Δεκάλεπτα: 29-16, 42-42, 53-58, 70-79

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ: Στην αρχή ήταν ο Ντάνιελ Μάλινγκς (12 π., 7 ρ) που έκανε τη «ζημιά» στον Άρη, σκοράροντας όλους τους πόντους του στο δεύτερο δεκάλεπτο και συνεισφέροντας στην ανατροπή από το -13 της πρώτης περιόδου, που έμελλε να ήταν καθοριστικό, για να πάρει μετά η Κατάγια το πάνω χέρι. Στο τελευταίο ήρθε ο Βίνσεντ Σίμπσον (13 π., 7 ασ.), που με τη δημιουργία του και κρίσιμα καλάθια «σκότωσε» τους «κίτρινους», για να πάρει το «διπλό» η ομάδα του, στηριζόμενη σε αυτό το διπλό «άξονα».

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν παίρνεις 20 επιθετικά ριμπάουντ, έναντι 15 του αντιπάλου σου, αλλά τα σπαταλάς σε... δοκάρι, με 7/25 τρίποντα και 9/20 βολές, δεν μπορείς να ζητάς και πολλά πράγματα. Συνολικά, τα 27/70 σουτ του Άρη λένε πολλά πράγματα, ενώ η Κατάγια με ένα υποφερτό 31/66 στον ίδιο τομέα, λογικά πήρε το ματς.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ