16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άλλο επίπεδο ο Παναθηναϊκός

Η άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν απέδειξε ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο από τους περισσότερους αντιπάλους τους στη EuroLeague.

Οι «πράσινοι» ήταν απόλυτα σοβαροί μετά το πρώτο δεκάλεπτο κι έφτασαν σε μία ξεκούραστη νίκη η οποία μαλιστα ήταν η τρίτη διαδοχική και μετά την εκτός έδρας ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Μόναχο, οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο βρίσκονται μόλις ένα ροζ φύλλο αγώνα πίσω από την πεντάδα, ενώ την ίδια ώρα έχουν αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους... Έτσι λοιπόν πάει... περίπατο η γκρίνια και η μιζέρια που θέλησαν να πουλήσουν κάποιοι μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο πριν τρεις εβδομάδες, καθώς από τότε οι Λομβαρδοί έχουν χάσει σε όλα τα παιχνίδια τους και οι Έλληνες μετρούν μόνο νίκες.

Ωστόσο επειδή το κλισέ «κανένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο» αποτελεί πραγματικότητα, το «τριφύλλι» έκανε αυτό που έπρεπε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και μετέτρεψε την αναμέτρηση σε τυπική διαδικασία, χωρίς να δώσει δικαιώματα στους πρωταθλητές Γαλλίας να πιστέψουν πραγματικά ό,τι μπορούσαν να πετύχουν κάτι...

Ιδιαίτερες αναλύσεις δεν χρειάζονται παρά την εντυπωσιακή άνοδο του Γιώργου Παπαγιάννη και τη νέα απολαυστική παράσταση του Νικ Καλάθη. Την ώρα που ο έτερος εκπρόσωπος της χώρας παραπαίει και δεν μπορεί να νικήσει την πρωτάρα Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης εντός ή εκτός έδρας, ενώ έχει τελειώσει η σεζόν του από τον Ιανουάριο, ο Παναθηναϊκός παραμένει στο δικό του μίνιμουμ. Σε τροχιά πλέι οφ. Βεβαίως, δεν... σκότωσε και κανένα θηρίο. Οι τρεις νίκες ήταν απαραίτητες (Μπάγερν, Ζαλγκίρις, Βιλερμπάν) και είναι σημαντικό ότι τις πέτυχε, αλλά όχι σπουδαίο κατόρθωμα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα του Πιτίνο παρουσιάζεται συνεχώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση. Πλέον πρέπει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί, όσο τουλάχιστον το πρόγραμμα επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Οι δύο προσεχείς επικίνδυνες έξοδοι σε Βαλένθια και Βελιγράδι θα κρίνουν πολλά. Διατηρώντας τις αρχές που έχει βάλει στο παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός μπορεί να φύγει με δύο νίκες και να υποδεχτεί στη συνέχεια με άλλο αέρα την γήινη Ζενίτ και την εξωγήινη Μπαρτσελόνα... Μέχρι τότε όμως υπάρχει καιρός και παράλληλα ευκαιρίες για να βελτιωθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας ακόμα περισσότερο.

Ιδιαίτερη αναφορά θα μπορούσε να γίνει και στον «καυτό» Τζίμερ Φριντέτ που ορισμένοι «ειδικοί» τον έχουν ήδη «κάψει», αλλά ο Αμερικανός κάνει σταθερά αυτό για το οποίο αποκτήθηκε, με την έφεσή του στο σκοράρισμα όπως και τις αδυναμίες του να είναι γνωστές από το περασμένο καλοκαίρι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ